Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Schematherapie

|https://www.schematherapie.nl/

Vereniging Schematherapie

Maak je steeds dezelfde fouten in je leven, terwijl je je hebt voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Laat je gedrag hardnekkige patronen zien, die je niet kunt veranderen, ook al wil je dat heel graag? Merk je regelmatig dat je met je gezonde verstand best weet wat je zou moeten doen, maar dat je gevoel niet meewerkt en je een andere richting in duwt?

In deze gevallen kan schematherapie helpen!

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met ernstige psychische stoornissen, zoals een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkomende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Je leert voelen wat je behoefte is en je leert op een gezondere manier daarvoor op te komen. Hierdoor veranderen niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens.

 

Er  is een artikel verschenen over schematherapie in Psychologie Magazine. Dat kun je hier terugvinden, voor meer informatie. En leuk om te lezen!

Artikel J. Gieles, Psychologie Magazine, december 2012: Schematherapie

In het register van schematherapie kunt u een geregistreerde schematherapeut vinden bij u in de buurt. De therapeuten, die in dit register zijn opgenomen, zijn geregistreerde therapeuten volgens de wet BIG (Beroepen in de Gezondheidszorg) of lid van een gespecialiseerde psychotherapievereniging en hebben daarnaast voldoende opleiding gevolgd in de schematherapie. De registerhouder heeft deze gegevens wel gecontroleerd, maar is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de geleverde therapie.

 

september 2019

+ Exporteer Evenementen