Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

TFP Nederland

|https://www.tfpnederland.nl/

Transference Focused Psychotherapie (TFP)

Transference Focused Psychotherapie (TFP) werd einde jaren 80 voor het eerst beschreven door Otto Kernberg. Sedertdien werden verschillende handleidingen geschreven met richtlijnen voor behandelprocedures en technieken. Vanaf 1995 werd in Nederland (Amsterdam, Leiden Maastricht) een 20-tal  psychoanalytici, psychotherapeuten en psychiaters door Otto Kernberg en Frank Yeomans opgeleid en gesuperviseerd in TFP.

In 2012 werd de vereniging TFP Nederland opgericht. TFP Nederland is  onderdeel van de ISTFP (International Society Transference Focused Therapy). De huidige voorzitter van ISTFP is Frank Yeomans. Voorheen volgde Stephan Doering Otto Kernberg op.

TFP Nederland heeft momenteel 49 leden en een aantal aspirantleden.

Doelstelling van de vereniging is TFP als een van de vier evidence based behandelingen voor borderline persoonlijkheidsproblematiek, te verspreiden in Nederland. Dit gebeurt d.m.v. opleidingen, workshops en lezingen in heel het land. Een keer per jaar organiseren we een z.g. landelijke intervisiedag voor leden en beginnende TFP-therapeuten. Tot nu toe nam Frank Yeomans steeds als expert-supervisor deel aan deze dagen.

Elke twee jaar organiseert ISTFP een internationaal congres. Voor het laatst in 2018 in Barcelona.

De website www.tfpnederland.nl is in 2013 on line gegaan.

Er zijn geen resultaten gevonden.