Loading Events
This event has passed.

(G)een brug te ver!

Schrijf u nu in voor het congres en profiteer van de vroegboekkorting!

Door het toenemende spanningsveld tussen het beheersen van de zorgkosten enerzijds en de ambitie om mensen met psychische klachten goed te helpen anderzijds, voelen psychotherapeuten een sterke druk vanuit de zorgverzekeraars om gericht te zijn op het snel en efficiënt reduceren van klachten. Het leidt de persoonsgerichte psychotherapeut af van zijn ambitie om een cliënt te begeleiden in zijn eigen veranderingsproces. Ondertussen vindt er een ‘scholenstrijd’ plaats die polarisatie met zich mee brengt. Er is daardoor amper nog ruimte om elkaar te ontmoeten en daardoor de complementaire waarde van methoden en technieken te herkennen. Zonde, want zo wordt vruchtbare kennis te weinig verspreid en worden psychotherapeuten onvoldoende gestimuleerd om hun rugzak te vullen met goedwerkende interventies.

Met het thema (G)een brug te ver! willen we de rugzak van onze gasten vullen met toepasbare ideeën vanuit een -in de bredere zin- persoonsgericht en experiëntiëel gedachtegoed. Een wandeling óp en nèt buiten de persoonsgerichte en experiëntiële paden, waarin u de kans krijgt om te voelen, te beleven en ‘be-lijven’. We zien uit naar een mooie dag en heten u alvast van harte welkom.

congres2019Locatie:

Burgers Zoo te Arnhem.

Datum:

Vrijdag 24 mei 2019.

Programma:

Na een letterlijk experiëntiële intro van het congres zullen een tweetal sprekers het ochtendprogramma verzorgen.
Ann Weiser-Cornell (USA) zal een plenaire lezing houden rondom het thema “focussing”. Verder zal Nele Stinckens (BE)  de tweede lezing verzorgen.

Een definitief overzicht van de workshops zal binnenkort op onze website verschijnen.

Kosten:

  Vóór 24-03-2019   Ná 24-03-2019
Leden van de VPeP/VVCEPC € 200,- € 230,-
Niet-leden € 250,- € 280,-
Opleidelingen KP/PT/GZ/basispsychologen € 120,- € 150,-
Studenten gedragswetenschappen € 50,- € 65,-

 

We hopen dat we u een programma kunnen bieden waarin nieuwe ervaringen ervaren worden aan de andere kant van “de brug”. We zien uit naar een mooie dag en heten u alvast van harte welkom.

Schrijf u nu in voor het congres en profiteer van de vroegboekkorting!