Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Setting the stage: over het creëren van de juiste voorwaarden om schematherapie te laten floreren!

Op 20 september 2019 vindt er weer een Schematherapie Congres plaats. Het thema van dit jaar is ‘Setting the stage’. Schematherapie is groeiend in populariteit en het thema ‘setting the stage’ gaat over het creëren van de juiste voorwaarden om schematherapie te laten floreren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

 • Welke zaken zijn noodzakelijk voor een goede implementatie van schematherapie en hoe borg je vervolgens de kwaliteit?
 • Wat is het belang van intervisie en supervisie en hoe geef je deze vorm?
 • Hoe kun je schematherapeutische principes inbedden in een residentieel behandelklimaat?
 • Wat is bekend over de frequentie van therapiesessies in relatie tot effectiviteit, en wat als deze frequentie niet haalbaar blijkt in de praktijk?
 • Hoe kun je social media inzetten om schematherapie te ondersteunen?
 • In hoeverre is het effectief om schematherapie te vervlechten met andere methoden (bijv. EMDR)?

 

In het Polargebied van de Jaarbeurs in Utrecht word je warm ontvangen voor een dag vol inspiratie. Dit jaar hebben we gekozen voor twee keynotes en drie rondes met workshops, live supervisies en onderzoeks-symposia. Zo heb je ruim de gelegenheid om die kennis en vaardigheden op te zoeken, die het beste aansluiten bij jouw praktijk.

De eerste keynote spreker is Arnoud Arntz, die ons bij gaat praten over de meest recente wetenschappelijke onderzoeksresultaten en de implicaties daarvan voor de praktijk.

Daarna volgt een keynote door Susan Simpson uit Schotland, die ons gaat vertellen over schema’s en modi die bijdragen aan burn-out bij therapeuten. Zij zal ons ook laten ervaren hoe we burn-out kunnen voorkómen.

Aan het eind van de dag wordt weer de Young Arntz Investigator Award uitgereikt. Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen je daar te zien!

De schematherapie congrescommissie 2019:

Marjolein van Wijk
Odette Brand
Eva Horn
Mieke Boots
Maarten Pauwels

 

Programma

Hieronder vind u het voorlopige programma.

09.00 – 09.30 Inloop en registratie
09.30 – 09.40 Opening door dagvoorzitter Marleen Rijkeboer
09.40 – 10.25 Keynote 1: Arnoud Arntz
10.25 – 11.10 Keynote 2: Susan Simpson
11.10 – 11.30 Pauze
11.30 – 12.45 Workshops ronde 1
12.45 – 13.45 Lunch
13.45 – 15.00 Workshops ronde 2
15.00 – 15.20 Pauze
15.20 – 16.35 Workshops ronde 3
16.35 – 16.45 Plenaire afsluiting & uitreiking Young Arntz Award
17.00 – 18.30 ALV met aansluitend borrel

 

meer info over de keynotes

 

Locatie

Het congres zal plaatsvinden in de Jaarbeurs te Utrecht.

Young Arntz Investigator Award

Ook dit jaar zal u niet alleen via symposia geïnformeerd worden over de laatste wetenschappelijke bevindingen, maar jonge (schematherapie)onderzoekers zullen ook laten zien welke onderzoekvaardigheden zij in huis hebben. Hiervoor kunnen zij beloond worden met de Young Arntz Investigator Award.

Prijzen

Early bird prijzen zijn geldig t/m 1 juli 2019.

 • Leden VSt: 200,-
 • Leden VGCt / VEN: 200,-
 • Niet-leden: 225,-

Prijzen vanaf 1 juli 2019.

 • Leden VSt: 225,-
 • Leden VGCt / VEN: 225,-
 • Niet-leden: 250,-

 

direct inschrijven

 

Accreditaties

Er zal accreditatie worden aangevraagd bij de volgende verenigingen:

 • Schematherapie
 • FGzPt (KP Herregistratie)
 • NIP (1e lijns psychologen)
 • VGCt
 • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
 • Register Vaktherapie

Doelgroep

Dit congres is bedoeld voor Psychologen, Pedagogen, GZ-psychologen, Psychotherapeuten, Psychiaters, sociotherapeuten en vaktherapeuten, al dan niet ingeschreven in een schematherapieregister.

Daarbij wordt er vanuit gegaan dat deelnemers al bekend zijn met Schematherapie. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat deelnemers al bekend zijn met Schematherapie. De keynote lezingen zullen gaan over de groei van Schematherapie, de groeiende evidentie over de werkzaamheid, en de inbedding ervan in een bredere context.

Daarnaast zijn er veel collega’s die al jarenlang werken als schematherapeut, en die u zullen inspireren in de workshops en via live-supervisie.
Ook dit jaar zal u niet alleen via symposia geïnformeerd worden over de laatste wetenschappelijke bevindingen, maar jonge (schematherapie)onderzoekers zullen ook laten zien welke onderzoekvaardigheden zij in huis hebben. Hiervoor kunnen zij beloond worden met de Young Arntz Investigator award.
Dit congres is met name gericht op professionals met een BIG-registratie als GZ-psycholoog, Psychotherapeut, Klinisch Psycholoog of Psychiater (of in opleiding tot één van deze registraties) en/of gewoon lidmaatschap van een erkende specialistische Psychotherapievereniging die aangesloten is bij de NVP.

Sponsoring

Om het congres mogelijk te maken, zoeken wij enthousiaste sponsoren, die hier hun steentje aan willen bijdragen. Om u een idee te geven van mogelijkheden qua sponsoring, hebben wij verschillende sponsorpakketten samengesteld. Heeft u andere ideeën of wensen qua sponsoring, dan horen wij dat graag. Voor meer informatie, neem contact met ons op via info@schematherapie.nl.

Congrescommissie

Wij hopen u te ontmoeten op een inspirerend schematherapie congres!
De schematherapie congrescommissie 2019:

 • Marjolein van Wijk
 • Odette Brand
 • Eva Horn
 • Mieke Boots
 • Maarten Pauwels

Voorwaarden & annuleren

Annuleren is mogelijk volgens de algemene voorwaarden van ZonderZorg (back-office van Schematherapie)

Artikel 14 Annuleringsregeling voor congressen & symposia

a. Annuleren kan alleen schriftelijk. Als annuleringsregeling geldt de datum van ontvangst.
b. Bij annulering meer dan een maand voor aanvang wordt € 50 aan administratiekosten in rekening gebracht.
c. Bij nog latere annulering bent u de volledige prijs verschuldigd. Na overleg met ZonderZorg is het mogelijk om zich door een collega te laten vervangen. In dit geval wordt enkel € 50 aan administratiekosten in rekening gebracht.
d. Wettelijke bedenktermijn: na het tot stand komen van de overeenkomst (inschrijving) heeft de deelnemer aan het congres/symposium gedurende14 dagen het recht de overeenkomst
(inschrijving) zonder opgaaf van reden te ontbinden, tenzij het congres/symposium voor de afloop van de termijn reeds is begonnen.
Indien u recht heeft op restitutie, ontvangt u het bedrag uiterlijk binnen 14 dagen.

Klachten

Vereniging voor Schematherapie hecht eraan tevreden congresbezoekers te hebben en te houden. Daarom stellen zij het zeer op prijs als u uw ervaringen als cursist of congresganger met ons wilt delen. Meld ons dus graag wanneer u tevreden bent, of als u ideeën heeft die kunnen bijdragen aan de verbetering van het congresprogramma.

Waar gewerkt wordt, kunnen echter misverstanden ontstaan of kunnen fouten worden gemaakt. Indien u ontevreden bent over onze producten of diensten, laat ons dat dan zo spoedig mogelijk weten.

Bekijk de klachtenregeling.

 

direct inschrijven