//International Conference on Mental Health and Psychosocial Support in Crisis Situations – Amsterdam, 7 & 8 Oktober

International Conference on Mental Health and Psychosocial Support in Crisis Situations – Amsterdam, 7 & 8 Oktober

Geschreven door Wietske Dijkink

Op 7 & 8 oktober j.l. opende minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking de Internationale Conferentie over Mental Health and Psychosocial Support in Crisis Situations. Een conferentie waar aandacht werd gevestigd op het aanbieden van mentale- en psychosociale hulp als basisonderdeel bij noodhulp ten tijde van rampen en conflicten.

Een deel van de verantwoordelijkheid voor het organiseren van deze conferentie lag in handen van ZonderZorg. Na een lange voorbereiding opende het Koninklijk Instituut voor de Tropen haar deuren op maandagochtend en werden de eerste genodigden verwelkomd. Met een badge en een goedgevulde duurzame tas werden zij naar de Koningin Máxima Zaal geleid waar minister Kaag een openingswoord hield.

De conferentie bestond zowel uit plenaire sessies als kleinschalige breakout sessies. Sprekers van over de hele wereld vertelden persoonlijke verhalen en vestigden aandacht op het belang van mentale- en psychosociale hulp tijdens crisissituaties. In de kelder van het instituut bevond zich een Connect & Exchange ruimte met stands waarbij humanitaire organisaties informatie verschaften over hun werk rondom dit belangrijke thema van de conferentie.

Vanuit ZonderZorg kijken wij terug op twee prachtige dagen waar vele culturen, landen en mensen samenkwamen om een wereldwijd bekend probleem een podium te bieden. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat mentale- en psychosociale hulp vanzelfsprekend moet zijn bij rampen en conflicten.

Wij willen alle genodigden hartelijk bedanken!

 

2019-11-20T08:44:02+00:0010 okt, 2019|Reacties uitgeschakeld voor International Conference on Mental Health and Psychosocial Support in Crisis Situations – Amsterdam, 7 & 8 Oktober

Comments are closed.