Beste lezer,

Na een succesvolle editie van het Symposium on Lactic Acid Bacteria op 23, 24 en 25 augustus maakt ZonderZorg zich weer op voor het volgende evenement.
Op vrijdag 10 september 2021 is het namelijk weer tijd voor het jaarlijkse Suïcidepreventiecongres. Het congres is zowel online als fysiek in het Felix Meritis te Amsterdam te volgen. In deze e-mail vertellen we je graag meer over het Suïcidepreventiecongres van 2021, dit jaar getiteld: ‘Wanhoop en hoop; hand in hand’.

Team ZonderZorg

 

Suïcidepreventie: Wanhoop en hoop; hand in hand
10 september 2021 | 10:00 – 16:15 uur

Op 10 september, gelijktijdig met ‘Wereld suïcide preventiedag’, vindt het Suïcidepreventiecongres 2021 plaats. De Landelijke Agenda Suïcidepreventie is één van de pijlers van het landelijk preventiebeleid op het gebied van suïcide. RINO amsterdam sluit aan bij deze derde Landelijke Agenda en zet zich met haar activiteiten en dit congres met name in voor doelstelling 2 en 5: Professionals opleiden, bijscholen en toerusten en Veiligheid en effectiviteit van zorg verbeteren vanuit samenwerking tussen professionals, naasten en ervaringsdeskundigen.

Dit jaar draagt het congres de titel: ‘Wanhoop en hoop; hand in hand’. Het congres gaat over samenwerking tussen cliënten, professionals, naasten en ervaringsdeskundigen. Er is een uitgebreid programma opgesteld met uiteenlopende keynotes. De dagvoorzitters zijn Derek de Beurs en Maarten Dallinga. Live aanwezig tijdens het congres is Merlijn Kamerling!

Lees meer >>

 

Live aanwezig tijdens het congres: Merlijn Kamerling

Tien jaar na de dood van zijn vader ging Merlijn Kamerling op zoek naar een completer beeld van zijn vader, Antonie Kamerling. Het leven en de dood van Antonie Kamerling staat bij vele mensen in het geheugen gegrift. Zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. In zijn zoektocht naar wie Antonie was bezoekt Merlijn o.a. familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. In zijn boek ‘Nu ik je Zie’ word jij als lezer meegevoerd in deze zoektocht.
Merlijn zal live op het podium worden geïnterviewd door dagvoorzitter Derek de Beurs.

Dagvoorzitters 

 

Derek de Beurs (1980) studeerde in 2008 cum laude af in de klinische psychologie. Hij promoveerde op het trainen van professionals in contact maken met suïcidale patiënten. Sinds februari 2020 is De Beurs hoofd van het programma Epidemiologie, data, evaluatie en monitoring van het Trimbos-instituut, waar kennis rondom geestelijke gezondheid en middelengebruik wordt verzameld. Hij is Nederlands vertegenwoordiger binnen de International Association for Suicide Prevention (IASP).

 

Maarten Dallinga (1987) is freelance journalist en podcastmaker. Hij richt zich voornamelijk op het vertellen van menselijke verhalen rondom psychische gezondheid, kwetsbaarheid, sociale ongelijkheid, diversiteit en zingeving. In Verstrikt vertelde hij ook over zijn eigen ervaringen met suïcidaliteit. Met deze podcast won hij verschillende prijzen, waaronder de journalistieke prijs De Tegel in de categorie Audio. Hij studeerde journalistiek en voltooide een master sociologie aan de Universiteit Utrecht. 

Accreditatie

  • FGzPt 4 punten
  • NVO/NIP K&J/SKJ 5 punten (herregistratie), 1 (behandeling & diagnostiek), 0.5 (overige taken)
  • NVvP 4 punten
  • NVP 4 punten
  • VSR 5 punten
  • VenVN 6 punten
  • KNMG 5 punten

Klik hier meer informatie en aanmelden! #SPC2021

ZonderZorg

Wij helpen ook graag bij jouw congres of symposium! Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan op onze website of stuur een e-mail naar info@zonderzorg.nl

 

Jouw congres, onze zorg | ZonderZorg

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we je e-mailadres hebben ontvangen van een van de (beroeps)verenigingen en/of congressen die wij ondersteunen. Mocht je deze nieuwsbrief voortaan niet meer willen ontvangen, dan is dat uiteraard geen probleem, klik daarvoor op deze link:
uitschrijven van deze mailinglijst

Facebook

Twitter

LinkedIn

Email

Website

Ons adres is:

ZonderZorg

Leidseplein 5

Amsterdam, 1017PR

Netherlands