Beste lezer,

Na de tumultueuze afgelopen maanden informeren we je graag waar ZonderZorg mee bezig is geweest en wat je de komende maanden van ons kan verwachten. Van Zoom-vergaderingen tot het organiseren van hybride congressen, we hebben zeker niet stil gezeten!

ZonderZorg organiseert inspirerende congressen en levert verschillende administratieve en organisatorische diensten aan professionals, stichtingen en verenigingen in de GGZ en aangrenzende terreinen.

Hybride congressen

Met de huidige coronamaatregelen zijn we op zoek gegaan naar een manier om onze congressen op veilige wijze voor iedereen toegankelijk te maken. De aankomende congressen zullen daarom in hybride vorm plaatsvinden. Dit betekent dat een beperkt aantal mensen fysiek aan het congres kan deelnemen, maar dat het congres ook online vanaf je eigen locatie te volgen is. Met een filmploeg en livestream zorgen we zowel op locatie als online voor een onvergetelijke ervaring! In veel gevallen wordt voor zowel fysieke als online deelname accreditatie toegekend.

 

Kijk hieronder aan welke congressen je dit jaar nog kunt deelnemen!

Aankomende congressen

Affective neuroscience: stand van zaken in Nederand
3 september 2020

Op donderdag 3 september 2020 organiseren ZonderZorg & Stichting WKK in Het Oude Magazijn in Amersfoort het congres ‘Affective neuroscience: stand van zaken in Nederland’. Dit congres is tevens online te volgen via livestream.

Twee lessen uit de 3-daagse workshop die Mark Solms in 2019 in Amsterdam heeft gegeven (‘de 7 systemen’ en ‘consolidatie en reconsolidatie’) worden afgewisseld met presentaties van vooraanstaande Nederlandse en Belgische psychotherapeuten van zeer diverse therapeutische oriëntaties over de inspiratie die zij uit deze nieuwe kennis putten, en hoe dat hun interventies in psychotherapie vormgeeft en kleurt.

Lees meer >>

Suïcidepreventie: van goedbedoelend naar professioneel
10 september 2020

Op donderdag 10 september 2020, World Suicide Prevention Day, organiseert RINO Amsterdam het congres Suïcidepreventie. Het congres vindt plaats in het Beatrix Theater in Utrecht en is online te volgen via livestream.

De aanleiding en inspiratie voor het congres is de petitie die in oktober 2019 aangeboden is aan secretaris Paul Blokhuis. Het congres staat geheel in het teken van het opleiden van GGZ-professionals die in hun werkveld te maken kunnen krijgen met suïcidaliteit en suïcidepreventie.

Er komen verschilende sprekers aan bod, met elk hun expertise op het gebied van voorkomen van suïcide. Eén van de keynotesprekers is dr. David Jobes, bedenker van de Collaborative Assessment & Management of Suicidality (CAMS) approach.

Lees meer >>

Symposium Gedragsneurologie van het kind in ontwikkeling
6 november 2020

Op vrijdag 6 november 2020 wordt het najaarssymposium Gedragsneurologie van het kind in ontwikkeling georganiseerd ter gelegenheid van de heruitgave van het handboek Gedragsneurologie van het kind (2020, C. Njiokiktjien). Het congres vindt plaats in het Compagnietheater in Amsterdam en is online te volgen via livestream.

De vraag in het boek en tijdens het symposium is: Is kennis van de neurale dimensies en de fundering van functies en hun stoornissen relevant voor het klinische werk? Tijdens het symposium wordt hierop ingegaan. Daarbij komen wetenschappelijke inzichten omtrent ontwikkeling en ontwikkelingsstoornissen bij jonge kinderen aan de orde met relevantie voor diagnostiek en behandeling. Het belooft een boeiend symposium te worden onder voorzitterschap van emeritus hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Jan Buitelaar en met toonaangevende sprekers uit de werkvelden psychiatrie, neurologie en (neuro)psychologie.

Lees meer >>

Congresagenda 2020







Wij helpen ook graag bij jouw congres of symposium! Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan op onze website of stuur een e-mail naar info@zonderzorg.nl.

Diensten













Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we je e-mailadres hebben ontvangen van een van de (beroeps)verenigingen en/of congressen die wij ondersteunen. Wij zullen deze nieuwsbrief ongeveer 4 tot 6 keer per jaar gaan versturen. Mocht je deze nieuwsbrief voortaan niet meer willen ontvangen, dan is dat uiteraard geen probleem, klik daarvoor op deze link:
uitschrijven van deze mailinglijst

Facebook

Twitter

LinkedIn

Email

Website